EMITATOR 3W 106,5 FM.   Leave a comment

Salut Prieteni astazi va prezint un Emitator acordat in banda fm 88-108mh.Acest emitator dezvolta o putere reala in antena de 3,5w.
Aceasta schema este prezentata in scop didactic,este interzisa emisia in aceasta banda fara licenta de emisie se pedepseste penal.
Eu l-am construit in mod artizanal placuta de circuit imprimat am decupato cu un cutit bine ascutit apoi am dat gaurile condensatoare bobine rezistente si primul tranzistor leam montat deasupra pe placa iar ceilalti tranzistori dedesupt la acestia trebuie si radiatoare de racire.tensiune de alimentare 12v.cc.eu am folosit o baterie auto,atentie mare nu bagati curent in montaj inainte de a lega antena se arde sigur tranzistorul final,antena trebuie sa fie dimensionata dupa frecventa aleasa de emisie in lamda 2 sau lamda 4 adica tinind cont ca e un emitator de putere mislocie se poate folosi o antena telescopica de 1,5 sau 0,75m iar daca vreti sa fiti auziti mai departe folositi lamda 1 adica 3m antena o ridicati sus si sa nu aiba obstacole in apropiere va bate in linie dreapta cam 4km.
cablul de coborire de tip tv de buna calitate trebuie sa aiba un numar intreg de lamda 2 adica 1,5–3,0–4,5–6,0 etc.im metri.primul tranzistor trebuie ecranat.
Acordul pe frecventa se face incepind de la primul tranzistor din trimeri spre final ajustind cite putin pina obtinem semnal maxim si clar cautati cu un aparat de radio cam pe 106mh asa e bine ca sa nu dati de vreo armonica si so luati drept semnal de baza.o sa pun si citeva poze de orientare plus schema de montaj.
Daca folositi piese noi o sa mearga din prima.Succes.ImagineImagineImagine

Reclame

Posted iunie 17, 2012 by viorelpaduraru in Uncategorized

Tagged with

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: